В този текст ще ви разкажем за процеса по поемане на дружествени дялове и каква е ролята на адвоката в нея. Най-общо това е процеса по прехвърляне на дялове в дружество. Тази услуга включва консултация с специализирани правни екипи, които имат опит в сделки с дружествени дялове и корпоративно право.

Клиентите, които желаят да придобият или прехвърлят дялове в дружество могат да се консултират с юристите на SofLaw.bg. Ние ще ви разясним всичко относно продажбата на дружествени дялове.

В текста ще намерите ценна информация за процеса по прехвърлянето и цена при продажба на дружествени дялове.

Етапи при извършване на услугата

Следва да разгледаме етапите, през които преминава продажбата на дружествените дялове. Тези стъпки се извършват при използването на специализирана услуга от адвокатите, които са компетентни в тази област.

 • Консултация и анализ на фирмата

Всяка подобна услуга започва с консултация между адвокатите и собствениците на фирмата и други заинтересовани лица. Идеята на тази първоначална среща е да се определят нуждите и целите относно поемането на дружествени дялове.

Тук е моментът, в който се прави анализ на сделката за да се определят възможните рискове и да се изготви стратегия за тяхното избягване.

 • Оценка на стойността

Адвокатите трябва да извършват оценка на стойността на продажбата на дружествени дялове. Именно стойността е от съществено значение при определяне на цената на дяла, която се осъществява чрез преговори между купувача и продавача.

 • Подготовка на документи

Юристите са отговорни в подготовката на всички документи по прехвърляне на дяловете. В това число влизат договори, писма на намерения, актове и други. След обособяване на основните критерии се създават и договорите по споразумението.

 • Преговори и споразумения

Адвокатите могат да участват в преговорите по сделката и дори да представляват своя клиент. Тяхната роля е да отстояват исканията на клиента и да споразумеят най-добрите условия за него. В това число е включено и определянето на цената при продажба на дружествени дялове.

 • Законово спазване

Вашият адвокат трябва да се увери, че всички страни следват законодателството на корпоративно, за да се гарантира легитимността на сделката. Много е важно да направите правилният избор на адвокат, за да сте сигурни, че той ще отстоява исканията ви и ще спазва законовите мерки.

 • Предоставяне на правен съвет

Дори и да не ви се налага да правите продажба или безвъзмездно прехвърляне на дружествени дялове, а само искате да получите правен съвет, винаги може да се обърнете към нас.

Ние сме адвокатска кантора, която специализира в корпоративното право и решаването на въпроси, които ще ви помогнат за управлението на вашия бизнес.

blank

Добър адвокат

Доверието е онова, което прави разликата в избора на адвокат. Тук е мястото, където може да заложите на висококвалифицирани специалисти с отлична професионална етика и завиден юридически нюх, практически подкрепен с редица спечелени дела.

Професионална помощ

Търсите надеждно правно съдействие от успешен юрист? Нашата мисия да прокараме ефикасна стратегия за разрешаване на касаещите ви въпроси от правно естество, на базата на установеното конкретно фактическо положение. На Ваше разположение сме за съответно юридическо съдействие и провеждане на правни консултации, независимо в коя точка на страната се намирате.

краен резултат

Единственият краен резултат е постигането на успех! А успехът е налице, когато интересите Ви са защитени в цялост и с всички необходими средства – успех, с който ние се ангажираме лично за всеки поверен в ръцете ни казус.

Имате нужда от правна помощ?

  Пон – Пет: 09.00 – 18.00 ч
  ул. „Бачо Киро“ № 5, гр. София
  Нагоре
  call us icon