Консултация с адвокат

Правната консултация е първата стъпка, която всеки, който е изправен пред някакъв правен казус, следва да предприеме. Нашият екип Ви предлага правни консултации в различни сфери на правото – търговско право, семейно и наследствено право, вещно право, административно право и процес, трудово право и други.

Правна консултация с адвокат

Ние от адвокатска кантора „SofLaw – Дотова и Божинова“ предоставяме правни консултации, както на физически лица, така и на корпоративни клиенти. Ние предоставяме правни консултации както за нуждите на бизнеса Ви, така и при възникнали проблеми от лично естество.

Наясно сме, че при възникнал проблем клиентът иска бързо и професионално решение за него. Към точно това винаги се цели и адвокатска кантора „SofLaw – Дотова и Божинова“ –  клиентът максимално бързо да получи точен отговор на своя въпрос. В нашата кантора правната консултация се предоставя от адвокат, който е специалист в съответната област.

Първоначално той ще се запознае с Вашия личен казус, ще разгледа подробно документите, с които разполагате.  Ако е необходимо, с цел изясняване на Вашия казус, е възможно той да Ви поиска допълнителни документи и/или уточнение и конкретизиране на първоначално посочените от Вас факти.

Накрая ще Ви даде своето правно становище по проблема и възможните варианти за действие от Ваша страна.  На разбираем за Вас език адвокатът ще обясни какви са правата Ви в конкретния случай. За да може адвокатът да изгради най-добрата стратегия за решаване на казуса, от ключово значение е  сътрудничеството на клиента, който следва да изложи подробно цялата информация, с която той разполага.

Затова, ако имате някакъв правен казус, проблем или спор, незабавно си запишете час за правна консултация и се консултирайте с адвокат, който е специалист в съответната област. В повечето случаи своевременната намеса на адвокат и навременната правна помощ, може да спести на клиента много проблеми, спорове и не на последно място финансови средства за в бъдеще.

Онлайн адвокатска консултация

Час за правна консултация при нас в адвокатска кантора „SofLaw – Дотова и Божинова“ може да си запишете, като се обадите на телефонните номера, посочени в сайта ни. С цел получаване на по-бърз отговор и по-бързо решаване на проблема, е възможно да Ви поискаме предварително да ни изпратите документи, с които разполагате, за да може още преди срещата ни да се запознаем с тях и вече по време на консултацията в нашата кантора, да Ви предоставим по-конкретни отговори на всички въпроси.

Важно е да знаете, че  адвокатът може да оказва безплатно адвокатска помощ и съдействие, в т.ч. безплатни консултации на:

 1. лица, които имат право на издръжка;
 2. материално затруднени лица;
 3. роднини, близки или на друг юрист.

В тези случаи,  ако спечелите делото и в съответното производство насрещната страна е осъдена за разноски, адвокатът има право на адвокатско възнаграждение. Съдът определя възнаграждението в размер не по-нисък от предвидения в наредбата по и осъжда другата страна да го заплати.

Затова, при наличие на правен казус, какъвто и да е гражданскоправен или търговски спор, не се колебайте да се свържете с нас на посочените в сайта телефонни номера. Запишете час за консултация в най-кратък срок, а ние ще Ви предоставим качествено юридическо обслужване. Отново подчертаваме, че това са единствените случаи, при които законът позволява предоставянето на безплатна правна консултация.

Безплатна консултация с адвокат – възможно ли е?

Знаем, че много колеги адвокати предлагат т.нар. безплатни правни консултации, без да се съобразяват със законовите изисквания, които посочихме по-горе. На практика обаче тези безплатни правни консултации са средство за привличане на клиенти от страна на адвокатите, а не целят да предоставят компетентен правен съвет или решаване на казуса.

В повечето случаи по време на такава безплатна правна консултация клиентът няма да получи правна помощ, каквато би трябвало да получи, а ще получи по-скоро предложение за използването на някаква друга юридическа услуга, която обаче вече трябва да се заплати. Нещо повече, за да получите компетентно правно становище на адвоката по конкретния казус, той следва да се запознае подробно с всички детайли, данни и документи, с които разполагате.

Добрият адвокат не дава универсални отговори, защото такива не съществуват. Всеки казус е индивидуален и крие свои специфики. Дори и най-елементарният на пръв поглед казус изисква особено внимание. Точно поради тази причина при безплатната правна консултация на клиента се обяснява, че са необходими още документи и извършване на други действия, които клиентът вече следва да заплати.

Ето защо безплатната правна консултация се оказва, че изобщо не е безплатна. В случай, че адвокат Ви предложи безплатна правна консултация, без да попадате в кръга от лица, за които законът регламентира, че могат да получат такава, в повечето случаи трябва да очаквате, че ще получите по-общо становище по казуса Ви, но не и конкретен правен съвет и стратегия за действията Ви.

Предлагаме онлайн консултация за хора от цяла България, от всяка област – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

blank

Добър адвокат

Доверието е онова, което прави разликата в избора на адвокат. Тук е мястото, където може да заложите на висококвалифицирани специалисти с отлична професионална етика и завиден юридически нюх, практически подкрепен с редица спечелени дела.

Професионална помощ

Търсите надеждно правно съдействие от успешен юрист? Нашата мисия да прокараме ефикасна стратегия за разрешаване на касаещите ви въпроси от правно естество, на базата на установеното конкретно фактическо положение. На Ваше разположение сме за съответно юридическо съдействие и провеждане на правни консултации, независимо в коя точка на страната се намирате.

краен резултат

Единственият краен резултат е постигането на успех! А успехът е налице, когато интересите Ви са защитени в цялост и с всички необходими средства – успех, с който ние се ангажираме лично за всеки поверен в ръцете ни казус.

Имате нужда от правна помощ?

  Пон – Пет: 09.00 – 18.00 ч
  ул. „Бачо Киро“ № 5, гр. София
  Нагоре
  call us icon