Изправени сте пред проблем с банка, който има юридическо естество и търсите помощ от адвокати спечелили дела срещу банки, които да ви осигурят най-добра защита на правата и интересите ви за опазване на вашето имущество?

Специалистите в адвокатска кантора „SofLaw – Дотова & Божинова“ имат зад себе си редица успешно водени дела срещу банки, независимо от конкретното направление на защита срещу финансовата институция. Може да се свържете с тях на посочения на сайта телефон, за да уговорите час за консултация, на която да бъде очертан конкретен план за действие.

Адвокатска защита по дела срещу банки по различни казуси

Адвокатите на SofLaw.bg разполагат с широка експертиза относно воденето на дела срещу банки, обхващаща различни сегменти на банковото право и отношенията между потребители и кредитни институции. Най-често гражданите търсят помощ именно относно сключени договори за кредит с банка като проблемите може да бъдат от различно естество:

 • Наличие на неравноправни клаузи по договор с банка;
 • Търсене на плащания при погасени задължения към банката;
 • Незабавно принудително изпълнение при неспазени за това условия;
 • Незаконосъобразно прилагане на предсрочна изискуемост;
 • Недопустима едностранна промяна в условията на договор за заем;
 • Директно насочване на иск срещу солидарно задължено лице.

Ние можем да ви помогнем, независимо дали сте поръчител по заем или сте пряко задълженото лице. Няма значение и каква е конкретната сфера на банково дело, до която се отнася казуса, нашите адвокати са подготвени да съдействат по ефективен начин за разрешаване на проблема по най-изгодния за вас начин, в рамките на законовите възможности, които се откриват според особеностите на ситуацията.

Адекватната правна защита при процесуалното представителство е изключително важна във всеки един от разгледаните случаи, тъй като банките имат на разположение експерти, ежедневно занимаващи се с подобни казуси. Затова съдействието на адвокати спечелили дела срещу банки ще ви бъде от особена полза, която нашата кантора е подготвена да ви осигури.

Защита при предсрочна изискуемост

В един от най-честите случаи физически и юридически лица се обръщат към нас за съдействие при вече образувано срещу тях дело от банка, по повод задължения на лицето към финансовата институция.

Това е така, защото в закона е предвиден механизъм за незабавно принудително изпълнение на такива задължения, без предварително известяване на длъжника, с която възможност банковите дружества често злоупотребяват, благодарение на облекчения ред за доказване.

Важно е да знаете, че банката задължително трябва да ви уведоми за настъпването на предсрочната изискуемост.

Ако сте получили заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист на това основание, следва да се обърнете веднага към опитен адвокат. В случая трябва да се защитите чрез възражение, което принуждава банката да предяви установителен иск за вземането си спрямо вас. В рамките на съдебното производство ще се наложи да се направи пълно доказване на задължението ви.

blank

Добър адвокат

Доверието е онова, което прави разликата в избора на адвокат. Тук е мястото, където може да заложите на висококвалифицирани специалисти с отлична професионална етика и завиден юридически нюх, практически подкрепен с редица спечелени дела.

Професионална помощ

Търсите надеждно правно съдействие от успешен юрист? Нашата мисия да прокараме ефикасна стратегия за разрешаване на касаещите ви въпроси от правно естество, на базата на установеното конкретно фактическо положение. На Ваше разположение сме за съответно юридическо съдействие и провеждане на правни консултации, независимо в коя точка на страната се намирате.

краен резултат

Единственият краен резултат е постигането на успех! А успехът е налице, когато интересите Ви са защитени в цялост и с всички необходими средства – успех, с който ние се ангажираме лично за всеки поверен в ръцете ни казус.

Имате нужда от правна помощ?

  Пон – Пет: 09.00 – 18.00 ч
  ул. „Бачо Киро“ № 5, гр. София
  Нагоре
  call us icon