Фирмите за бързи кредити често изпадат в преднамерени нарушения, които пряко накърняват интересите и правата на заемателя. Причината е, че обикновено „бързи кредити“ се отпускат за ниски суми и недобронамерените компании разчитат на това, че лицата обвързали се с такъв заем не биха се занимавали с адвокати и институции при подобни размери на материалния интерес.

Въпреки това е важно да не оставяте да злоупотребяват с Вас. Много често такива фирми водят порочни практики с голям процент от своите клиенти, а това може да допринесе за утежняване на ситуацията чрез подвеждането на още хора като Вас.

Категорично е – има смисъл от водене на дело срещу фирма за бързи кредити, а адвокатите от „SofLaw.bg – Дотова & Божинова“ се занимават от години с осъществяването на юридическо съдействие в сегмента и затова биха Ви били полезни за целта.

Не се колебайте да потърсите помощта на експерти, които са запознати с редовните нарушения на такива компании и не само ще Ви дадат отговор на въпроса „Как да осъдим бързите кредити“, но при заявено от Вас желание ще Ви представляват и в процеса.

Адвокатска помощ при проблем с бързи кредити

Тук вариантите за нарушения са много, а от тях се дефинират и начините за защита на Вашите права и интереси.

Един от най-честите случаи, които се проявяват в практиката, е с прилагане на прекомерно увеличаващи се с времето лихви, чиито размери излизат извън законовите регламентации за допустимост. Практиката познава много случаи, в които съдът отсъжда, че е налице незаконосъобразност и съответно присъжда връщане на надвзетите суми, които поначало не са били дължими.

Друг чест проблем е налагането на наказателни неустойки с неадекватни размери, които има голям потенциал да отпаднат при евентуално исково производство пред съда. Не е изключено самият договор за предоставяне на кредита да се окаже нищожен или в него да има нищожни клаузи. В случай, че съдът прогласи нищожност на целия договор, длъжникът ще се наложи да изплати обратно само главницата – сумата, която му е била заета.

При закъснение с изплащането на заетата сума, много често се стига до регулярен тормоз от бързи кредити и дори заплашвания от колекторски фирми. В този случай отново може да потърсите съдействие от адвокат за бързи кредити.

В SofLaw ще откриете своя доверен адвокат за бързи кредити

Независимо дали сте на етап, в който търсите адвокат за бързи кредити, който да Ви консултира дали договорът за кредит е с изцяло законосъобразни постановки, или търсите адвокатско процесуално представителство за дело срещу фирма за бързи кредити, SofLaw.bg е насреща.

Нашите експерти могат да помогнат и с конкретни методики за защита на правата и интересите Ви и когато вече сте осъдени от бързи кредити да заплатите съответна сума и съответно срещу Вас към момента тече изпълнително дело.

blank

Добър адвокат

Доверието е онова, което прави разликата в избора на адвокат. Тук е мястото, където може да заложите на висококвалифицирани специалисти с отлична професионална етика и завиден юридически нюх, практически подкрепен с редица спечелени дела.

Професионална помощ

Търсите надеждно правно съдействие от успешен юрист? Нашата мисия да прокараме ефикасна стратегия за разрешаване на касаещите ви въпроси от правно естество, на базата на установеното конкретно фактическо положение. На Ваше разположение сме за съответно юридическо съдействие и провеждане на правни консултации, независимо в коя точка на страната се намирате.

краен резултат

Единственият краен резултат е постигането на успех! А успехът е налице, когато интересите Ви са защитени в цялост и с всички необходими средства – успех, с който ние се ангажираме лично за всеки поверен в ръцете ни казус.

Имате нужда от правна помощ?

    Пон – Пет: 09.00 – 18.00 ч
    ул. „Бачо Киро“ № 5, гр. София
    Нагоре
    call us icon