Разводът е неприятно събитие в живота на човек, но ситуацията може да се усложни, ако разводът не е по взаимно съгласие, а поради вина на един от съпрузите. Правната система в България е една от малкото, които все още разглеждат въпроса за вината на един от съпрузите за разстройство на брака.

Във бракоразводните дела, които не са по взаимно съгласие съдът е длъжен да установи причините, които са довели до желанието за прекратяване на брака на един от съпрузите. При установяване на причините съдията преценява дали те имат временно отражение в брачните отношения или дълбоко и непоправимо разстройство.

Вината е важен фактор за подаването на иск за развод при наличието на непоправими разстройство на брачните отношения. За брачна вина се смята субективно отношение на съпруга към брачните му нарушения и резултата, който те носят на брака.

Важно е да отбележим, че в новия Семеен кодекс верността не се определя като първостепенно задължение на съпрузите, но извънбрачната връзка все още приема за едно от тежките провинения в брака.

Професионални услуги при развод по исков ред

В случаите, в които няма взаимно съгласие между двамата съпрузи, че е настъпило време за прекратяване на брака, този от тях, който иска да се разведе трябва да подаде иск за развод. В тези моменти е най-добре да не действате импулсивно, а да потърсите правна подкрепа от адвокат, който да ви насочи как да подготвите иска.

Правната консултация я първата стъпка към процедурата за развод по исков ред. По време на нея се обсъждат ситуацията, в която сте и правата и отговорностите, които имате според нея.

Нашите адвокати не само ще ви съдействат при подготовка на документите, но и могат да представляват интересите ви пред съда, ако не желаете да се срещате с вашия брачен партньор.

За да се осъществи развода по исков ред трябва да се подготви молба за развод. В нея трябва да бъдат включени доказателства, които подкрепят желанието на един от съпрузите за прекъсване на брачните отношения. За завеждане на исковата молба се заплащат 25 лв.

Развод без съгласието на единия – мисията възможна

Доверете се на нашето правно съдействие при случаите на развод без съгласието на единия. Ние предоставяме качествени правни услуги в областта на семейното право. Адвокатите на Soflaw.bg гарантират качествени правни услуги и съдействие през целия бракоразводен процес.

Ние предоставяме възможността за организирането на преговори и медиация между съпрузите, с което се цели да се избегне намесата на съда. Препоръчваме разглеждането на възможностите за извън съдебно решение, но сме готови да предоставим правна подкрепа и ако се наложи разводът при вина на един от съпрузите да се превърне в съдебно дело.

blank

Добър адвокат

Доверието е онова, което прави разликата в избора на адвокат. Тук е мястото, където може да заложите на висококвалифицирани специалисти с отлична професионална етика и завиден юридически нюх, практически подкрепен с редица спечелени дела.

Професионална помощ

Търсите надеждно правно съдействие от успешен юрист? Нашата мисия да прокараме ефикасна стратегия за разрешаване на касаещите ви въпроси от правно естество, на базата на установеното конкретно фактическо положение. На Ваше разположение сме за съответно юридическо съдействие и провеждане на правни консултации, независимо в коя точка на страната се намирате.

краен резултат

Единственият краен резултат е постигането на успех! А успехът е налице, когато интересите Ви са защитени в цялост и с всички необходими средства – успех, с който ние се ангажираме лично за всеки поверен в ръцете ни казус.

Имате нужда от правна помощ?

    Пон – Пет: 09.00 – 18.00 ч
    ул. „Бачо Киро“ № 5, гр. София
    Нагоре
    call us icon